veel gestelde vragen

Algemeen

Hoe lang duurt het bouwen van een website

Bij de meeste webdesigners moet je zelf de tekst en media aanleveren. Het kan in veel gevallen een tijdrovend proces zijn om dit zelf voor elkaar te krijgen. Even de juiste tekst schrijven doe je namelijk niet zomaar en een goede fotograaf, waar tover je die vandaan? Bij Plan B Design maken we jouw website van Plan B tot Z. Wij schrijven dus, indien wenselijk, jouw copy en schieten de juiste plaatjes. Wij garanderen dat een gemiddelde website binnen twee tot vier weken helemaal af is! In het geval van een website met bijzondere toevoegingen neemt dit zo’n drie tot zes weken in beslag.

Wat heeft mijn bedrijf aan social media marketing

Social media is een alomvattend een zeer krachtige tool om jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Bijna 90% van de mensen onder de 55 jaar gebruikt is meer dan twee keer daags op een social media netwerk te vinden. Door je onderneming op de juiste manier in dit digitale landschap te presenteren levert dat gegarandeerd bekijks op.

Hoe bepaal ik welk beeld materiaal ik moet gebruiken

Het kan soms lastig zijn te bepalen wat voor beeldmateriaal jouw onderneming nodig heeft om bijvoorbeeld regelmatig op social media te kunnen posten, je website te voorzien van content en te adverteren. In het kort heb je het volgende nodig. Foto’s van personeel, voertuig(en), in- en exterieur, product/dienst. Een korte bedrijfsfilm en testimonial video zijn ook aan te raden.

Is mijn bedrijf geschikt om een webshop te beginnen

Verkoopt jouw bedrijf tastbare producten die op redelijke wijze door een pakketdienst te bezorgen zijn? Dan is jouw bedrijf 100% klaar voor een webshop. Uiteraard zijn er op het gebied van online verkoop ook andere mogelijkheden beschikbaar, maar bovenstaande situatie maakt het starten van een webwinkel al een stuk makkelijker!

Moet ik adverteren op Google om gevonden te worden

Adverteren op Google is een goede manier om jouw bedrijf of dienst extra goed vindbaar te maken. Ondanks ijzersterke Search Engine Optimalisation (SEO) kan het nog steeds voorkomen dat je bijvoorbeeld door veel concurrentie nog steeds niet optimaal vindbaar bent in bovengenoemde zoekmachines. Door je bedrijf, product of dienst op de juiste manier in de zoekmachines te promoten ben je er van verzekerd dat jouw onderneming beter vindbaar is. Is het een must? In zekere zin wel. Je kunt met relatief overzichtelijke budgetten al een hoop extra verkeer genereren.

Website

Hoe lang duurt het bouwen van een website

Bij de meeste webdesigners moet je zelf de tekst en media aanleveren. Het kan in veel gevallen een tijdrovend proces zijn om dit zelf voor elkaar te krijgen. Even de juiste tekst schrijven doe je namelijk niet zomaar en een goede fotograaf, waar tover je die vandaan? Bij Plan B Design maken we jouw website van Plan B tot Z. Wij schrijven dus, indien wenselijk, jouw copy en schieten de juiste plaatjes. Wij garanderen dat een gemiddelde website binnen twee tot vier weken helemaal af is! In het geval van een website met bijzondere toevoegingen neemt dit zo’n drie tot zes weken in beslag.

Wat kost het maken van een nieuwe website

Kosten zijn voor een website altijd relatief. Een website is namelijk een maatproduct. Er word goed gekeken naar het bedrijf en de wensen en verwachtingen van de klant. Eerst zullen we deze goed moeten inventariseren voordat we een passend prijsvoorstel kunnen doen. Wij werken altijd met vaste prijzen die vooraf kort zijn gesloten. Zo sta je achteraf nooit voor nadelige financiële situaties. Wij maken een zakelijke website vanaf €2.495,95 ex. btw.

Mijn website is door een ander gebouwd. Is dat erg

Nee hoor, dat is geen probleem. Zelf werken wij het liefst met WordPress, heb je een WordPress site en is deze gemaakt door een andere partij? Geen punt. Het bestaande ontwerp kunnen wij overnemen, updaten, aanpassen en optimaliseren. Wil je een volledig nieuw design? Dat kan ook. Wij gaan in het bestaande WordPress systeem voor je aan de slag. Is je site gebouwd middels een andere builder? Ook geen probleem, wij beschikken over de juiste kennis en expertise om er ten allen tijden een super strak geheel van te maken.

Is het mogelijk mijn bestaande website te verhuizen

Jazeker, verhuizen is één van de mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat jouw bestaande website, domeinnamen en mailboxen worden overgezet naar onze vaste hosting partner. In samenwerking met Host Today garanderen wij super snelle hosting tegen vaste lage tarieven. Als de verhuizing succesvol is kunnen we beginnen met het ontwerpen van jouw gloednieuwe website!

Is het belangrijk om mijn website te updaten

Jouw website functioneert doordat verschillende plugins en andere software met elkaar samen werken. In de wereld van het internet worden er vrij regelmatig nieuwe diensten en mogelijkheden beschikbaar gesteld. Deze verschillende programma’s worden allemaal individueel ontwikkeld. Het is dus cruciaal dat deze met elkaar blijven communiceren. Hiervoor moet er een oogje in het zijl gehouden worden. De kans is groot dat je website binnen de kortste keren gebreken gaat vertonen als er niet periodiek onderhoud wordt verricht. Onderhoudswerkzaamheden zijn o.a. updaten van plugins, optimaliseren van media, search engine optimalisation en conversie optimalisatie.

Webshop

Wat kost het bouwen van een webshop

De kosten van een webwinkel kunnen heel erg uiteenlopen. Het hangt voornamelijk af van hoeveel producten jij wilt gaan verkopen. Gaat het om een kleine winkel dan zullen de kosten lager zijn dan bij een grote winkel met bijvoorbeeld meer dan duizend producten. Dan praat je al gauw over een serieuze winkel. Wij doen altijd ons best vooraf de wensen en verwachtingen van onze klanten te inventariseren en op basis hiervan een  plan op maat te maken. Er wordt altijd vooraf een bedrag afgesproken en daar zullen we ons aan houden! Zo sta je nooit voor onaangename financiële tegenvallers. Wij bouwen een webshop al vanaf €3.495,95 ex. btw.

Kan een bestaande webshop vernieuwd worden

Heb je al een webwinkel en is het tijd voor vernieuwing? Dat kan! Wij hebben veel ervaring met platformen als WordPress, WooCommerce en Shopify. Staat jouw winkel op een ander platform? Geen probleem. Het migreren van je productcatalogus, bestellingen en klantgegevens behoren tot de mogelijkheden. Wij bouwen jouw webwinkel op een modern platform, zorgen ervoor dat jouw huisstijl wordt doorgevoerd en al jouw administratie op de juiste manier in je nieuwe winkel wordt neergezet. Zo kun jij ongehinderd doorgaan met ondernemen en staat je winkel niet stil.

Hoe behaal ik een hogere omzet met mijn webshop

Een goede webwinkel is snel, kent een duidelijke navigatie en is natuurlijk goed vindbaar. Dit doe je mede door het verwerken van de juiste keywords, maar gebeurt voor een heel groot deel ook door goede marketing! Zonder goede reclame wordt het steeds moeilijker om jouw product online aan de man te brengen. De concurrentie wordt simpelweg steeds groter. Even een “winkeltje” openen zit er vandaag de dag niet meer in. Denk dus goed na over hoe jij jouw winkel wilt promoten.

Is een webshop beheren een tijdrovend proces

Ja, net zoals het beheren van een reguliere winkel kost het onderhouden van een online winkel een hoop tijd en energie. Denk aan het updaten, optimaliseren en analyseren van gegevens, de administratie, catalogusbeheer, klantenservice, voorraadbeheer, de boekhouding en ga zo maar door. Nu is het voordeel van een webwinkel dat veel zaken geautomatiseerd kunnen worden. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de juiste instellingen en hoe houd ik overzicht? Deze vragen en veel andere zaken kunnen worden overgenomen door je te abonneren op één van onze shop managers. Zo zorgen wij er achter de schermen voor dat alles goed blijft draaien zodat jij ongehinderd door kunt gaan met ondernemen.

Welk platform is het beste voor mijn webwinkel

Wij werken zelf het liefst met een combinatie van WordPress en WooCommerce of een Shopify store. Beide platformen kennen hun eigen sterke en zwakke punten, maar zijn fundamenteel zo goed dat wij je kunnen garanderen dat iedereen die ooit iets online heeft besteld minimaal één keer een product heeft aangeschaft bij een winkel die deze platformen gebruikt. Shopify en WooCommerce zijn razend populair en in de basis al super compleet. Jij wilt een betaalbare webshop? Dan ben je bij Plan B Design aan het juiste adres.

Media

Welke foto's heb ik nodig om mijn bedrijf te promoten

De reden dat wij meerdere type fotografie machtig zijn is omdat je er met enkel één type fotografie niet bent. Om jouw bedrijf goed te presenteren moet je denken aan foto’s van het in- en exterieur, je bedrijfspand, producten of diensten en personeel. Heb jij van bovenstaande categorieën voldoende beeldmateriaal? Dan heb je het goed voor elkaar!

Wat kan ik zakelijk gezien met de juiste foto's

Kwalitatieve foto’s van jouw bedrijf, product of dienst zorgen er voor dat je opvalt. Zien is geloven en dat kan natuurlijk uitstekend met het perfecte plaatje. Door een uitgebreide beeldbank te maken ben je als bedrijf flexibel. Denk aan foto’s voor verschillende gedrukte reclameuitingen, maar ook een foto in je e-mail-handtekening doet het altijd goed. Een website? Die kan niet functioneren zonder foto’s. Jouw social media kanalen? Die kunnen ook echt niet zonder foto’s! Kortom: zonder goed beeldmateriaal ben je eigenlijk nergens!

Wat zijn goede onderwerpen voor zakelijke video's

Video is veruit het populairste medium. Mensen prefereren bewegend beeld bijna altijd boven stilstaand beeldmateriaal. Je kunt met een video in relatief korte tijd jouw doelgroep van een grote hoeveelheid informatie voorzien. Dit is handig om bijvoorbeeld een product of dienst te promoten, maar ook om te informeren. Denk aan tutorials, instructievideo’s en een blik achter de schermen.

Hoe word een bedrijfsfilm gemaakt

Het plannen en editten van het beeldmateriaal is veelal het meeste werk, maar hiervoor hoeven wij niet op locatie te zijn. We maken een script, huren props en boeken indien nodig het juiste talent. Het shooten van de juiste beelden is in de meeste gevallen in één of twee dagdelen te realiseren. Verder gaan wij op onze eigen werkplek voor je aan de slag en monteren we de video tot een geslaagd geheel. 

Wat kost een zakelijke fotoshoot

Een fotoshoot op locatie neemt, exclusief reistijd, gemiddeld zo’n drie uur in beslag. Het nabewerken van het beeldmateriaal is grofweg net zo tijdrovend als de fotoshoot zelf. Houdt in zijn totaliteit dus rekening met een werkduur van zo’n zeven uur. Fotoshoots op locatie worden voor ééndaagse shoots meestal per uur berekend. Voor grotere shoots of voor shoots op meerdere locaties maken wij graag een passend voorstel op maat. Een gemiddelde shoot kost zo’n 300/600 euro ex. btw. 

Marketing

Wat heeft mijn bedrijf aan social media marketing

Social media is een alomvattend een zeer krachtige tool om jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Bijna 90% van de mensen onder de 55 jaar gebruikt is meer dan twee keer daags op een social media netwerk te vinden. Door je onderneming op de juiste manier in dit digitale landschap te presenteren levert dat gegarandeerd bekijks op.

Moet ik adverteren op Google om gevonden te worden

Adverteren op een zoekmachine zoals Google is geen must. Al word het wel sterk geadviseerd! Als je bedrijf een bepaalde groei doormaakt komt er op een gegeven moment een punt dat het organische bereik van je onderneming niet meer toereikend is. Dit is op te lossen door je bedrijfs USP’s, producten of diensten te promoten op zoekmachines die dagelijks door tientallen miljoenen mensen gebruikt word.

Branding

Wat betekend een goede huisstijl voor mijn bedrijf

Goede branding draagt bij aan een sterke merk- en bedrijfsidentiteit. Denk aan een opvallende kleur of uniek lettertype, maar ook aan een slogan die direct blijft hangen. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat je direct opvalt en de concurrentie voor blijft. Deze herkenbaarheid zorgt voor een professionele uitstraling, meer aandacht van je doelgroep en resultaat.

Wat maakt kleur zo belangrijk in een huisstijl

Kleur is emotie en zien is geloven. Bijna iedere kleur roept een gevoel of gedachte op. Neem bijvoorbeeld twee dominante kleuren in onze huisstijl. Paars en beige. Beige staat voor geluk, verstand en energie, terwijl paars staat voor loyaliteit, vertrouwen en waarheid. Dit zijn punten waar we bij Plan B Design sterk in geloven. Je kunt met kleur dus heel veel laten overbrengen en mensen doen binden met je bedrijf.

Hoe kies ik een sterk en matching lettertype

Een mooi font type brengt een boodschap echt over. In de wereld van typografie is er ontzettend veel mogelijk. Om het juiste lettertype te kunnen bepalen moet je jezelf eerst afvragen wat je wilt uitstralen. Gaat het om een zakelijke of creatieve stijl? Wil je graag een luxe uitstraling of ga je voor speels en hip? Wat voor producten of diensten biedt je aan? Heb je inmiddels een duidelijke plaatje in je hoofd? Mooi, dan ben je al een heel eind op weg.