8 Voordelen van een online CV

Val direct op en doe het anders

Ooit nagedacht over een originele manier om jouw  potentiële werk (opdracht)gever je Curriculum Vitae in te laten zien? Even iets anders dan het gebruikelijke PDF’je of uitdraai op papier. Doe het anders, maak je eigen website! Stel je namelijk eens voor: Je bent een manager van een bedrijf en je hebt de taak gekregen om nieuw personeel te werven, je komt in contact met diverse kandidaten maar die spelen allemaal hetzelfde spelletje. Dan opeens komt daar iemand voorbij die met de juiste motivatie je doorstuurt naar zijn of haar eigen website. Waar met een eigen twist alles over deze persoon te vinden is. Nieuwsgierig geworden? We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

 1 Vindbaarheid

Niet alleen mensen naar wie jij de link stuurt kunnen op jouw online CV terecht komen, ook mensen die zelf op zoek zijn naar mensen via bijvoorbeeld LinkedIn of Google kunnen jouw online CV gemakkelijk bekijken. Een naam is namelijk heel goed te vinden op Google. En er zijn hoogstwaarschijnlijk maar een handje vol mensen die jouw naam delen, de kans dat één van jouw naamgenoten al een online CV heeft is vrijwel nihil. De kansen dat potentiële werk- en opdrachtgevers jou “even snel” zullen Googelen is vrij groot. Dit kan heel erg voordelig zijn als jij ze een stap voor bent door invloed te hebben op wat ze van je zullen vinden. Want laten we nu eerlijk zijn, je hebt liever dat jouw toekomstige baas jouw CV tegenkomt dan die lollige Facebook foto’s uit 2012…toch?

2. Opvallen en uitblinken

Een online CV is uniek, afhankelijk van de baan waar jij voor solliciteert heb je een hele grote kans dat jij de enige zult zijn met een online CV En dat is de perfecte manier om jezelf te positioneren in het hoofd van jouw toekomstige werkgever, hij of zij zal jouw sollicitatie zeker niet vergeten. Al moet je opboxen tegen 1, 2 of misschien wel 10 andere geschikte kandidaten, de kans dat jij bovenop de stapel komt te liggen is ineens vele malen groter geworden!

 3. Altijd up to date

Mensen die jouw online CV tegenkomen zullen altijd de nieuwste versie zien, omdat alles op hetzelfde domein staat zijn oude versies niet meer door mensen in te zien. Met PDF’jes of nog traditioneler, uitgeprinte kopietjes bestaat er een grote kans dat de meeste mensen een oude versie van jouw CV tegenkomen. Bijvoorbeeld van 5 jaar geleden waar al jouw laatste diploma’s, certificaten en andere werkervaringen helemaal niet op terug te vinden zijn. Het zou heel vervelend, maar zeker niet de eerste keer zijn dat iemand hierdoor over het hoofd word gezien.

 4 Eénvoudig bijwerken vanaf je telefoon

Nu moet je natuurlijk je website zelf ook netjes bijhouden. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk onderweg vanaf je telefoon. Even inloggen, informatie bijwerken, media toevoegen, en hoppa. De hele wereld kan jouw bijgewerkte CV bekijken. Wil je flink aan je design knutselen? Dat kan ook. Onze CV websites zijn gemaakt middels een visual builder. Dit houdt in dat alle aanpassingen die je doet visueel zijn. Je hebt geen codeer skills nodig. Als je website eenmaal door ons is afgerond is het click and play!

5 Je website is meer dan zomaar een CV

Een website biedt veel meer mogelijkheden dan een traditioneel Word document, je zou het natuurlijk kunnen houden bij een enkele pagina met alleen een CV, maar dan benut je niet de volledige potentie die een persoonlijke website te bieden heeft. Denk outside of the box, werkgevers zijn hier dol op! Creëer een online portfolio, deel jouw werkervaringen en denk vooral beeldend na. Zien is geloven, dus deel foto’s video’s en andere documenten waarin jouw skills naar voren komen! Laat zien waar je goed in bent, wees duidelijk, professioneel, maar bovenal origineel.

6 Kom op een originele manier in contact

Een online CV biedt meer interactiemogelijkheden dan een normaal CV, tuurlijk kun je er een telefoonnummer, e-mailadres en in principe ook een link naar LinkedIn of een ander sociaal media platform vermelden maar dit valt tegenwoordig onder de standaard opties. Op een website kun je dit op een veel interessantere manier aanpakken. Zo stel je jezelf meer open voor contact en zullen mensen ook sneller geneigd zijn om jou een berichtje te sturen. Denk hierbij aan wel uitgedacht contact formulier of button die verschijnd na het bekijken van een case uit je portfolio.

7 Veeg de concurrentie van de baan

Met een persoonlijke cv-website laat jij in één klap zien hoe creatief en vindingrijk je bent. Het is namelijk geen must om een online CV te hebben, maar het laat wel zien dat je er tijd en moeite in hebt gestoken en net dat beetje extra geeft t.o.v. de concurrentie. Waar vele kansen laten liggen ben jij de gene die ze oppakt! Ondanks dat je de website wellicht niet helemaal zelf ontwikkeld kies je er wel zelf voor  hoe deze wordt vormgegeven, zonder jouw input is er tenslotte geen site. Samen bepalen we welke stijl er bij jouw past en wat je allemaal wilt presenteren. Na een brainstormsessie en een goede kop koffie gaan wij voor je aan de slag. Nadat het design is afgerond is het aan jouw om de juiste informatie toe te voegen. Denk aa ntekst, foto’s, video’s en andere documenten. Kom je er even niet uit? Geen punt, wij helpen je altijd kosteloos op weg.

8 Verdwijn NIET uit de tijdlijn

In tegenstelling tot berichten op social media platformen zoals LinkedIn zal jouw online CV altijd zijn positie behouden in zoekmachines als Google. Een post op social media is vaak na een paar uur al nauwelijks meer terug te vinden omdat er weer talloze nieuwe berichten zijn geplaatst met dezelfde hashtags, onderwerpen, etc… Met een website die gebonden is aan jouw naam zal dit niet gebeuren. Een website van 2 jaar oud is namelijk een stuk makkelijker te vinden dan een social media bericht die twee jaar geleden geplaatst is. Uiteraard is het wel altijd aan te raden een post e plaatsen op Linkedin, maar laat deze dan middels een URL doorverwijzen naar je persoonlijke website. Mensen zullen er van smullen, geloof ons maar!