wij zijn goed in

Search Engine Optimalisation
marketing managergratis web check

Zoeken

SEO, Search Engine Optimalisation

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimalization) genoemd, is een groot deel van de backend van je WordPress-site. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat bezoekers door middel van goede techniek, content en populariteit steeds weer bij jouw website terechtkomen. Het is als ondernemer belangrijk om je goed te verdiepen in SEO. Zonder de juiste SEO zullen jouw websites en andere domeinen niet goed gerankt worden door de zoekmachines en verlies je kostbare klanten. Het is van cruciaal belang om hoog te scoren!

Plan B Design is gespecialiseerd in het maken van WordPress-websites met de W van Wow! WordPress is de ideale partner voor een goede SEO. Met een hoop kennis en creativiteit maken wij jouw website goed vindbaar. Door het invoeren van de juiste content op de juiste pagina’s zullen jouw domeinen optimaal scoren bij Google, Bing en Yahoo.  Denk je dat wij je kunnen helpen met het optimaliseren van jouw website of webshop? Druk dan snel op de contactknop hierboven en stuur ons een bericht. Ons luisterend oor, een goede kop koffie en een reactie krijg je natuurlijk altijd! Ben je benieuwd naar wat wij al hebben gemaakt? Neem dan een kijkje in ons portfolio.

SEA, Search Engine Advertising titel

SEA staat voor Search Engine Advertising, hiermee wordt simpelweg het betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Je herkent een geadverteerd zoekresultaat in bijvoorbeeld Google aan de kleine vetgedrukte “adv” tekst. De eerste 2 tot 4 zoekresultaten zijn veelal geadverteerde zoekresultaten. Het doel van online adverteren is het vindbaar maken van jouw dienst of product aan een specifieke doelgroep. Het verschil met SEO (Search Engine Optimalisation) is dat je voor SEA betaaldt om gevonden te worden en met SEO niet.

1

Tijd voor een bakkie

Want zonder (goed omschreven koffie) brandstof loopt onze motor niet!

2

Maak je wensen kenbaar

Wie wil je bereiken en wat wil je bereiken? Vertel het ons in een vrijblijvend gesprek

3

Plan op maat

Nadat we alles van jou en je bedrijf gehoort hebben gaan we een plan op maat maken

4

Achterover hangen

Want wij doen de rest! Wij gaan direct aan de slag om jouw vindbaarheid te verbeteren

Plan B

Veel gestelde vragen

Een aantal veel voorkomende vragen over zoekmachine optimalisatie vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Ons luisterend oor en een passende reactie krijg je altijd!

Kunnen jullie mijn bedrijf gegarandeerd op de eerste plek in Google krijgen?

Het antwoord hierop is simpel: nee. Wij kunnen nooit een nummer één positie in Google garanderen. Iedereen die dit wel beweert, is keihard aan het bluffen. Wij kunnen wel het volgende garanderen: met de juiste middelen en tools zorgen we ervoor dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt.

Als je een zoekwoord heel vaak gebruikt kom je toch vanzelf hoger in de resultaten?

Er was een tijd dat dit inderdaad hielp, maar tegenwoordig krijg je hier zelfs strafpunten voor. Google ziet het overmatig gebruik maken van dezelfde keywords zelfs als een vorm van “cheaten” en straft websites die op deze manier gebruikmaken van een bepaalde vorm van “duplicate content” zelfs af met het verzwakken van de vindbaarheid.

Uit hoeveel woorden moet goede SEO bestaan?

In dit geval hebben we het over individuele webpagina’s. Teksten van bijvoorbeeld social media posts of blogs worden op een andere manier berekend. Op een webpagina ben je op zoek naar minimaal 250 woorden of meer, idealiter tussen de 350 en 450 woorden. Dit maakt het niet per definitie een goede SEO tekst maar heeft wel voldoende content om voldoende geïndexeerd te worden door zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

Wat is na Google de grootste zoekmachine?

Veel mensen zullen nu denken aan Bing of misschien wel Yahoo, maar niets is minder waar. De op één na grootste zoekmachine is YouTube. Ironische is wel dat Google bedenker en eigenaar is van YouTube… YouTube is een populaire videowebsite waar iedereen content op kan plaatsen. YouTube wordt o.a. gebruikt om bijvoorbeeld tutorials of unboxing video’s op te bekijken. In de meeste gevallen wordt YouTube gebruikt om muziekvideo’s op te bekijken. De meest gezochte zoekterm op YouTube is daarom dus ook ‘muziek’.

Wat betekent Search Engine Optimalisation?

Search Engine Optimalisation, of SEO, is een Engelse term die letterlijk vertaalt “zoekmachine optimalisatie” betekend. Dit is een alomvattende term die verschillende werkzaamheden verzamelt. In de grootste zin van het woord heeft het ermee te maken hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste teksten schrijft. Door sterke teksten zullen meer mensen op jouw website terechtkomen en hopelijk interactie zoeken met jouw product of dienst.

Abonneer jezelf op één van onze marketing managers

Door jezelf te abonneren op één van onze marketing managers neem je bij jezelf en je werknemers in één klap veel zorgen en frustraties weg. Een marketing manager beheert jouw online domeinen, advertenties en social media kanalen. Jouw persoonlijke manager zorgt ervoor dat jouw marketing van top tot teen overzichtelijk in beeld wordt gebracht, geeft advies over het verhogen van conversies en staat je ook bij in het ontwerpen van bijvoorbeeld je huisstijl en schrijft doeltreffende copy voor diverse doeleinden. Dit en nog veel meer allemaal in één abonnement van 12 maanden.

Zoeken