Goed gevonden worden dankzij SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation

Als bedrijf wil je online bovenin de zoekmachines terecht komen, dit doe je mede door SEO

Lees verderveelgestelde vragen

Zonder de juiste tekst ben je nergens te vinden.

Het correct schrijven van de juiste copy kan een bijzonder lastige taak zijn. Wat wil je precies vertellen? Klopt de toon van mijn verhaal wel? Ga ik je en jij gebruiken of misschien toch u? Dit zijn een paar simpele voorbeelden die hele grote gevolgen kunnen hebben. Het schrijven van goede copy, die ook nog eens SEO (Search Engine Optimalisation) technisch correct in elkaar steekt, houdt op zijn minst rekening met de volgende vier begrippen. De copy bezit de juiste keywords (zoektermen), houdt rekening met het doel van de inhoud, bestaat uit tenminste zo’n 400 woorden en is uiteraard opgebouwd in correct Nederlands zonder taal-, type- of spellingsfouten. En ja, het lijkt zo makkelijk… maar de praktijk leert ons dat de meeste mensen en bedrijven hier geen kaas van gegeten hebben. Bij Plan B Design typen we ons iedere dag de blaren op de vingers en hebben wij diverse partnerschappen met verschillende taalgoeroes en eindredacteuren gesloten. Samen met hen zorgen wij ervoor dat alle teksten die uit onze vingers komen voldoen aan bovenstaande omschrijvingen. Zo zorgen wij ervoor dat jouw “online shine” optimaal is en blijft.

Search Engine Optimalisation (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimalization) genoemd, is een groot deel van de backend van je WordPress-site. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat bezoekers door middel van goede techniek, content en populariteit steeds weer bij jouw website terechtkomen. Het is als ondernemer belangrijk om je goed te verdiepen in SEO. Zonder de juiste SEO zullen jouw websites en andere domeinen niet goed gerankt worden door de zoekmachines en verlies je kostbare klanten. Het is van cruciaal belang om hoog te scoren!

Plan B Design is gespecialiseerd in het maken van WordPress-websites met de W van Wow! WordPress is de ideale partner voor een goede SEO. Met een hoop kennis en creativiteit maken wij jouw website goed vindbaar. Door het invoeren van de juiste content op de juiste pagina’s zullen jouw domeinen optimaal scoren bij Google, Bing en Yahoo.  Denk je dat wij je kunnen helpen met het optimaliseren van jouw website of webshop? Druk dan snel op de contactknop hierboven en stuur ons een bericht. Ons luisterend oor, een goede kop koffie en een reactie krijg je natuurlijk altijd! Ben je benieuwd naar wat wij al hebben gemaakt? Neem dan een kijkje in ons portfolio.

</> Antwoorden waar je iets aan hebt </>

Kunnen jullie mijn bedrijf gegarandeerd op de eerste plek in Google krijgen?

Het antwoord hierop is simpel: nee. Wij kunnen nooit een nummer één positie in Google garanderen. Iedereen die dit wel beweert, is keihard aan het bluffen. Wij kunnen wel het volgende garanderen: met de juiste middelen en tools zorgen we ervoor dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt.

Als je een zoekwoord heel vaak gebruikt kom je toch vanzelf hoger in de resultaten?

Er was een tijd dat dit inderdaad hielp, maar tegenwoordig krijg je hier zelfs strafpunten voor. Google ziet het overmatig gebruik maken van dezelfde keywords zelfs als een vorm van “cheaten” en straft websites die op deze manier gebruikmaken van een bepaalde vorm van “duplicate content” zelfs af met het verzwakken van de vindbaarheid.

Uit hoeveel woorden moet goede SEO bestaan?
Uit hoeveel woorden moet goede SEO bestaan?

In dit geval hebben we het over individuele webpagina’s. Teksten van bijvoorbeeld social media posts of blogs worden op een andere manier berekend. Op een webpagina ben je op zoek naar minimaal 250 woorden of meer, idealiter tussen de 350 en 450 woorden. Dit maakt het niet per definitie een goede SEO tekst maar heeft wel voldoende content om voldoende geïndexeerd te worden door zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

Wat is na Google de grootste zoekmachine?

Veel mensen zullen nu denken aan Bing of misschien wel Yahoo, maar niets is minder waar. De op één na grootste zoekmachine is YouTube. Ironische is wel dat Google bedenker en eigenaar is van YouTube… YouTube is een populaire videowebsite waar iedereen content op kan plaatsen. YouTube wordt o.a. gebruikt om bijvoorbeeld tutorials of unboxing video’s op te bekijken. In de meeste gevallen wordt YouTube gebruikt om muziekvideo’s op te bekijken. De meest gezochte zoekterm op YouTube is daarom dus ook ‘muziek’.

Wat betekent Search Engine Optimalisation?

Search Engine Optimalisation, of SEO, is een Engelse term die letterlijk vertaalt “zoekmachine optimalisatie” betekend. Dit is een alomvattende term die verschillende werkzaamheden verzamelt. In de grootste zin van het woord heeft het ermee te maken hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste teksten schrijft. Door sterke teksten zullen meer mensen op jouw website terechtkomen en hopelijk interactie zoeken met jouw product of dienst.

Hé ondernemer,Leer zelf hoe jij jouw bedrijf kunt voorzien van meer online shine

Wil jij graag zelf meer leren over online marketing, hoe je zelf je website kunt onderhouden en hoe je nu het beste social media in kunt zetten voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor onze mailing. Wij versturen max. 12 keer per jaar een educatieve mail.