Online marketingbureau

Op basis van keiharde cijfers gaan we aan jouw groei werken

Samen ontdekken we waar jouw kansen liggen en hoe deze optimaal  in te zetten

Online adssocial media

Stimuleer de groei van jouw bedrijf met een online marketing boost!

Marketing heeft traditioneel betrekking op alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen, dat wist je natuurlijk al… Maar waar ga je beginnen? Hoeveel wil je investeren? Welke mensen of bedrijven behoren tot jouw doelgroep? Laat je helpen door ons en wij geven antwoord op al jouw marketingvragen. Dan zetten we samen jouw bedrijf optimaal op de kaart! Bij goede marketing draait het allemaal om het realiseren van doelen. Die moeten eerst in kaart worden gebracht, om vervolgens te bepalen hoe de doelen gerealiseerd kunnen worden. Bij Plan B Design zijn we gespecialiseerd in “online shine” en willen we dat jij glinstert op het beeldscherm van jouw doelgroep. Hoe gaan wij te werk? Simpel. Na een stevige bak koffie en een prettig gesprek gaan wij brainstormen en een plan van aanpak samenstellen. Nadat alle wensen en verwachtingen zijn gedeeld, gaan we aan de slag. Laten we maar eens beginnen met social media!

Social media advertising

Het doel van social media advertising is, net als bij SEA (Search Engine Advertising), het effectief bereiken van een specifieke doelgroep. Social media advertising is een vorm van “paid media”. Het voordeel van social media advertising is dat je op ieder gerenommeerd netwerk, denk aan Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Pinterest en TikTok, jouw bericht kunt promoten. Ieder netwerk heeft zo zijn eigen sterke en minder sterke punten. Het is ontzettend belangrijk om jouw advertenties af te stemmen op de manier waarop de gebruiker, jouw doelgroep, het specifieke platform gebruikt.

Niet ieder social media netwerk wordt met dezelfde reden gebruikt, denk dus goed na welke netwerken bij het imago van jouw dienst, product of bedrijf passen en stel je marketing daarop af. Het kan een heel vertekend beeld geven als je op verschillende netwerken content plaats, die irrelevant is voor de personen die zich daar bevinden. Het grootste voordeel van social media advertising is het bereiken en vooral uitbreiden van jouw doelgroep. Heeft jouw pagina bijvoorbeeld zo’n 200 likes, dan is jouw organische bereik vaak niet zo groot. Maar kies jij ervoor om met regelmaat jouw product of dienst te promoten, dan zal je zien dat jouw bereik heel snel flink zal gaan stijgen!

Search Engine Advertising (SEA)

SEA staat voor Search Engine Advertising, hiermee wordt betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Je herkent een geadverteerd zoekresultaat in bijvoorbeeld Google aan de kleine vetgedrukte “adv” tekst. De eerste 2 tot 4 zoekresultaten zijn veelal geadverteerde zoekresultaten. Het doel van online adverteren is het vindbaar maken van jouw dienst of product aan een specifieke doelgroep. Het verschil met SEO (Search Engine Optimalisation) is dat je voor SEA betaalt om gevonden te worden en met SEO niet.

Wereldwijd zijn er een aantal populaire zoekmachines. Denk aan Bing en Yahoo, maar Google is veruit de meest populaire zoekmachine met een aandeel van wel 95%. Adverteren middels Google AdWords is dus een goede manier om jouw bedrijf of dienst extra goed vindbaar te maken! Ondanks ijzersterke SEO kan het nog steeds voorkomen dat je door een grote concurrentie nog steeds niet optimaal scoort. Door gebruik te maken van Google Ads weet je zeker dat je altijd bovenaan staat!

Tweeten, posten, liken, delen… #weloveit!

Social media heeft de afgelopen jaren ontzettend veel mogelijk gemaakt voor alle type ondernemers. Of je nu een startup bent of een bestaand bedrijf die al meerdere decennia aan het ondernemen is, het is voor iedereen mogelijk om de kracht van social media te benutten. Je kunt met de meest simpele technieken en activiteiten een ontzettend groot bereik hebben, die vele malen effectiever is dan die van gedrukte media.

Social media is voornamelijk aantrekkelijk om twee redenen. 1, een schappelijk prijskaartje en 2, bereik! Grote getallen, daar zijn we allemaal verslaafd aan, maar meten is weten… Door de geavanceerde technieken die achter nagenoeg ieder gerenommeerd social media platform hangen, is het met de juiste input mogelijk om hele specifieke targets te behalen. Een grote groep mensen bereiken is namelijk niet wat je omzet doet stijgen. Het correct plannen en wegzetten van diverse campagnes maakt het mogelijk om daadwerkelijk met social media je omzet te verhogen en de juiste mensen aan jouw merk of bedrijf te binden. En dat is wat je wilt natuurlijk!

</> Antwoorden waar je iets aan hebt </>

Wat kan online marketing voor mijn bedrijf betekenen?

Marketing heeft traditioneel betrekking op alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen, dat wist je natuurlijk al. Maar hoe kun je hier online het beste mee omgaan? Twee goede voorbeelden zijn zoekmachine marketing en social media marketing. Door jouw product of dienst hier goed op te promoten zul je al gauw zien dat jouw omzet en merkbekendheid een aanzienlijke boost krijgen. Zoekmachines en social media zijn de twee  diensten die de meeste mensen dagelijks gebruiken. Denk aan Google, Facebook en Instagram. De kans dat jij regelmatig bij een potentieel geïnteresseerde onder de aandacht komt, is vrij groot.

Wat is het verschil tussen online en offline marketing?

Online marketing, ook wel digitale marketing genoemd, heeft betrekking op het online promoten van alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten en diensten te bevorderen. Denk aan het posten op social media kanalen, samenwerken met influencers, reclamemaken op YouTube en het adverteren van zoekopdrachten op zoekmachines als Google. Offline marketing is een ietwat traditioneler promotiekanaal. Denk aan gedrukte media als het verspreiden van flyers en folders, kranten advertenties en het drukken van je huisstijl in de vorm van visitekaartjes, enveloppen en briefpapier. Beide vormen van marketing zijn erg belangrijk. Het één heeft het ander nodig!

Wat kan online marketing voor mijn bedrijf betekenen?

Marketing maakt een digitale transitie door. Steeds meer marketinguitingen vinden online plaats. Ook stijgen de online marketinguitgaven. In een goede marketing mix is online marketing dus niet meer weg te denken. Voor adverteerders met een doelgroep die zich grotendeels online begeeft of adverteerders zonder fysieke locatie, is online marketing zelfs cruciaal. Goede marketing betekent zichtbaar zijn daar waar de doelgroep zich bevindt. Vrijwel elke doelgroep is online uitstekend benaderbaar.

Wat kost online marketing?

De kosten die aan marketing gerelateerd zijn, worden voornamelijk opgebouwd uit de verschillende soorten marketing die gekozen worden. Er zijn vormen van marketing die zelfs gratis zijn, denk aan bloggen en posten op social media. De meeste vormen van marketing zijn moeilijk om zelf te realiseren en vergen regelmatig onderhoud. Vormen van betaalde marketing zijn SEA (Search Engine Advertising), hiermee stel je een budget in om bepaalde content van bijvoorbeeld je website een boost te geven in zoekmachines als Google, maar je kunt bijvoorbeeld ook reclamebanners plaatsen op websites die dat toestaan. Een andere vorm van betaalde marketing is adverteren op social media. Hiermee zorg je ervoor dat één of meerdere posts een boost krijgen. Dat kan al vanaf honderd euro. Marketing hoeft niet altijd heel duur te zijn. Het is vaak belangrijker hier goed over na te denken en zowel een korte als lange termijn doel in te stellen.

Hoe vaak moet ik berichten plaatsen op mijn social media kanalen?

Als je serieus werk wilt maken van jouw social media dan moet je eerst denken aan een strategie. Wat wil je plaatsen? En wie is je doelgroep? Dat zijn twee vragen die al vrij snel gesteld kunnen worden. Het is voldoende om wekelijks te posten op al jouw social media kanalen, iets vaker is beter. Het is alleen niet voor alle bedrijven mogelijk om meer dan één keer per week echt relevante content te posten. En ga je te lang berichten posten die er simpelweg niet toe doen, dan zul je zien dat jouw loyale fanbase langzamerhand zal afnemen.

Hoe krijg ik meer likes op mijn zakelijke social media pagina's?

Relevante likes, daar draait het om. Likes van je doelgroep dus. Hoe krijg je die? Door waardevolle berichten te plaatsen die jouw doelgroep aanspreken. Doe je dit met regelmaat dan gaan fans je na een tijdje vanzelf volgen en reageren op de berichten die je plaatst. Je kunt bijvoorbeeld een waardevol bericht promoten op Facebook bij een specifieke doelgroep. Op die manier laat je zien wat je te bieden hebt en kom je bij precies de juiste mensen in beeld. Daarmee sla je twee vliegen in één klap, je komt onder de aandacht bij de juiste groep en je verzamelt ook direct e-mailadressen voor jouw e-maillijst.

Heeft social media in mijn vakgebied of branche eigenlijk wel zin?

In één woord: ja. Iedere branche, ongeacht omvang, kan profiteren van social media. Waarom? Informatie! Iedereen wil graag effectief geinformeerd worden, dus ook de vakhandel, conculega’s en gelijkgestemden. Jouw berichten zullen dan wellicht niet de meeste likes genereren, maar je zult wel degelijk zien dat je met de juiste mensen interactie krijgt.

Waarom zou ik gebruikmaken van online ads, ik heb toch al een website en Facebook ?

Jouw online domeinen, jouw website(s) en social media kanalen, zijn de fundering van online advertising. Jouw doelgerichte advertenties zorgen ervoor dat jouw doelgroep naar deze domeinen wordt “gefunneld” en daar zoveel mogelijk interactie opzoekt met jouw producten en of diensten. Na deze interactie is het tijd voor conversie. Het is natuurlijk je doel als onderneming om middels goede online ads je omzet te doen verhogen.

Zal mijn omzet stijgen door goede online advertising?

Ongetwijfeld. Online adverteren zorgt altijd voor meer bereik. Denk op korte termijn bijvoorbeeld aan een kortingsactie, maar ook op lange termijn zal gebruik van onbenut marktpotentieel voor meer merkbekendheid zorgen. Online adverteren is zeer bereikbaar voor zowel grote als kleine bedrijven. Je kunt een kleine advertentie al realiseren voor zo’n honderd euro, maar door deze micro ads zullen jouw klanten de deur niet plat lopen.

Ik ben maar een klein bedrijf en wil alleen lokaal adverteren, kan dat?

Jazeker! Het fijne van online ads is dat je heel specifiek jouw “target audience” kunt aangeven. Denk aan leeftijd, geslacht, woonplaats, interesses, hobby’s en online koopgedrag. Al deze kenmerken zullen gebundeld worden, een duidelijk perspectief in jouw doelgroep bieden en er voor zorgen dat jouw ads in, bijvoorbeeld een straal van 10 km om jouw bedrijf heen, doelgericht weggezet kunnen worden.

Zijn videoadvertenties duur?

Duur is een relatief begrip, maar adverteren kan al vanaf enkele tientallen euro’s. Nu zijn deze micro ads in de meeste gevallen niet de ads die ervoor zorgen dat jouw omzet aanzienlijk toeneemt, maar het gebruikmaken van video als online advertentie is zeker een goed idee! Het produceren van de video is vaak wel een kostbaar proces, maar in de meeste gevallen brengt een goede video ad een hoop geld in het laadje. Zien is geloven.

Online ads

10% korting per jaar of

vanaf €39,95/per maand

Monitoren van online ads

Updaten van online ads

Maandelijks consulting

Uitzetten van ad campagnes

Managen van ad campagnes

Social media

10% korting per jaar of

vanaf €159,95/per maand

Posten van actuele content

Beheren van zakelijke kanalen

Allround copywriting

Maandelijks consulting

Social media ad campagnes

Manager

10% korting per jaar of

vanaf €89,95/per maand

Monitoren van web domeinen

Monitoren van social media kanalen

Maandelijks consulting

Search Engine optimalisatie

Conversie optimalisatie

Online ads

10% korting per jaar of

vanaf €39,95/per maand

Monitoren van online ads

Updaten van online ads

Maandelijks consulting

Uitzetten van ad campagnes

Managen van ad campagnes

Social media

10% korting per jaar of

vanaf €159,95/per maand

Posten van actuele content

Beheren van zakelijke kanalen

Allround copywriting

Maandelijks consulting

Social media ad campagnes

Manager

10% korting per jaar of

vanaf €89,95/per maand

Monitoren van web domeinen

Monitoren van social media kanalen

Maandelijks consulting

Search Engine optimalisatie

Conversie optimalisatie

Hé ondernemer,Leer zelf hoe jij jouw bedrijf kunt voorzien van meer online shine

Wil jij graag zelf meer leren over online marketing, hoe je zelf je website kunt onderhouden en hoe je nu het beste social media in kunt zetten voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor onze mailing. Wij versturen max. 12 keer per jaar een educatieve mail.