Project: ‘Arnhemse Arbeiders’

Een eeuwen oud gezegde luidt: ‘Eén foto zegt meer dan duizend woorden’ en daar zijn wij het bij Plan B design volledig mee eens. Wij zijn evenals copywriter en journalist Julian Droog gespecialiseerd in het vetellen van herhalen. Waar Julian de pen opzoekt pakken wij de camera. In opdracht van diverse bedrijven groot en klein reizen wij van Groningen tot Maastricht en van Amsterdam naar Nijmegen om, onder meer door fotografie “Online Shine” te creëren voor bedrijven.

Naar wie zijn wij op zoek?

Maar wie werken er eigenlijk bij ons om de hoek? Wie is nu eigenlijk die leuke dame die iedere zaterdag morgen mijn brood bakt? Wie is die getalenteerde chef-kok van dat nieuwe hippe restaurant aan de Rijnkade en wie-o-wie is nu toch die man die zijn leven heeft omgegooid om vintage race fietsen te restaureren aan de Hommelseweg? Deze en vele andere bijzondere arbeiders brengen wij op een unieke wijze in beeld.

Wat willen wij doen?

Samen met Julian Droog van Redactie Droog ga ik op zoek naar de verhalen achter al die Arnhemse Arbeiders. Julian vraagt ze tegelijkertijd de hemd van het lijf en schrijft een uniek achtergrond verhaal terwijl ik ze met een haast kunstzinnig oog in de spotlights zet. Super simpel toch? Dat dacht ik. Uiteindelijk zullen wij deze portretten en verhalen gebundeld presenteren aan het publiek d.m.v. van een tentoonstelling en geprinte bundel.

Ben of ken jij iemand?

Ben jij of ken jij hèt uitgesproken karakter naar wie wij op zoek zijn? Laat van je horen! Wij staan te popelen om dit project tot een succes te brengen en de mensen die Arnhem en omgeving zo uniek maakt haarschelp in beeld te brengen. Hopelijk tot snel!