Webshop laten maken

Een succesvolle webwinkel is een maat product. Door de kracht van WordPress en WooCommerce te bundelen creëren wij een uniek design met goede vindbaarheid en focus op conversie.

Start met online verkoop

Uniek, gebruiksvriendelijk en conversie gericht

Een webshop laten maken is altijd een goed idee. Misschien verkoop je als groothandel uitsluitend B2B of heb je een leuke winkel in de binnenstad, een webshop is een goede toevoeging om niet alleen bestaande klanten te bedienen, maar vooral om nieuwe klanten in gebieden en markten te vinden die op een reguliere wijze bijna niet te breiken zijn. Start je een gloednieuw bedrijf en wil je uitsluitend online gaan verkopen? Dan kun je natuurlijk niet om een webwinkel heen!

Hoe gaan wij te werk

$
"

Concept

We zetten alle ideeën op een rijtje en maken een concept

Media

We gaan schrijven, fotograferen en filmen

Design

De nieuwe inhoud word in een fris design gestoken

Live

Jij bent klaar voor meer Online Shine!

Webshop laten maken

Plan B Design is een full service media- en marketingbureau. Door samen te werken met vaste (freelance) partners bieden wij als digitale aannemer een alles-in-één oplossing. We creëren een unieke online store die gericht is op conversie, goed vindbaar en gemakkelijk te managen is.

Wat zijn de voordelen van een webshop:

Vergroot je bereik

Treed binnen in nieuwe markten

Automatiseren van handelingen

Beter inzicht in je doelgroep

Tracken van marketing kanalen

Efficiënt shop management

Online Shine uitbreiden!

WooCommerce webshop laten maken

WooCommerce is een shop omgeving die van A tot Z te personaliseren is. Het is een CRM die naadloos aansluit op je WordPress website en kent veel mogelijkheden om naar eigen smaak en voorkeur te personaliseren. WooCommerce is één van de meest populaire plugins en is wereldwijd miljoenen keren geïntegreerd in diverse WordPress websites. Zowel WordPress als WooCommerce staan bekend als erg gebruiksvriendelijke CMS-systemen met veel ontwerp- en uitbreidingsmogelijkheden. Plan B Design werkt al jaren nauw samen met het WordPress CMS (Content Management System) en heeft inmiddels ruim tien jaar ervaring op het gebied van webdesign, SEO en conversie optimalisatie.

WordPress Content Management System (CMS)

Wat is WordPress CMS? WordPress is een open source software om websites op te kunnen bouwen. WordPress wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte Content Management System. Het stelt web developers en designers in staat om zo efficiënt mogelijk hun creativiteit te uiten en doeltreffende web producten te maken. Mede door WordPress kunnen webdesigners snel inhaken op de wensen van de klant en zich adapteren aan het dynamische digitale landschap. Producten gebouwd op het WordPress platform kunnen voorzien worden van diverse plugins en API’s om de functionaliteiten van de website te vergroten.

WordPress Content Management System (CMS)

Wat is WordPress CMS? WordPress is een open source software om websites op te kunnen bouwen. WordPress wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte Content Management System. Het stelt web developers en designers in staat om zo efficiënt mogelijk hun creativiteit te uiten en doeltreffende web producten te maken. Mede door WordPress kunnen webdesigners snel inhaken op de wensen van de klant en zich adapteren aan het dynamische digitale landschap. Producten gebouwd op het WordPress platform kunnen voorzien worden van diverse plugins en API’s om de functionaliteiten van de website te vergroten.

Webshop koppelingen en API’s

Omdat WordPress een open course software is zijn letterlijk duizenden plugins, koppelingen en API’s beschikbaar. Dit zijn stukjes software die een brug vormen tussen bijvoorbeeld je boekhoudsysteem en bank of functionaliteiten aan je website toevoegen zoals een manier om offereren te automatiseren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan reserverings- en betalingssytemen. Deze koppelingen en API’s dragen ook bij aan de veiligheid van de webwinkel. Een webwinkel herbergt veelal veel privacy gevoelige gegevens en daar diend zorgvuldig mee omgegeaan te worden. Een stukje software biedt hierin perspectief.

Dit hebben we gemaakt

Plan B Design heeft ruim 100 bedrijven mogen helpen met het creëren van meer Online Shine. Meer dan de helft van onze klanten is in eerste instantie bij ons terecht gekomen voor een nieuwe website of webshop. We hebben voor een divers aantal ondernemers mooie producten mogen leveren waar we natuurlijk uitermate trots op zijn.

Wil jij het bereik van jouw onderneming vergroten door online te verkopen? Stuur je bericht.

“Een webwinkel is altijd een maat product. Een standaard template werkt gewoon niet.”

Vragen over het maken van een webshop

Wat kost het bouwen van een webshop

De kosten van een webwinkel kunnen heel erg uiteenlopen. Het hangt voornamelijk af van hoeveel producten jij wilt gaan verkopen. Gaat het om een kleine winkel dan zullen de kosten lager zijn dan bij een grote winkel met bijvoorbeeld meer dan duizend producten. Dan praat je al gauw over een serieuze winkel. Wij doen altijd ons best vooraf de wensen en verwachtingen van onze klanten te inventariseren en op basis hiervan een  plan op maat te maken. Er wordt altijd vooraf een bedrag afgesproken en daar zullen we ons aan houden! Zo sta je nooit voor onaangename financiële tegenvallers. Wij bouwen een webshop al vanaf €3.495,95 ex. btw.

Kan een bestaande webshop vernieuwd worden

Heb je al een webwinkel en is het tijd voor vernieuwing? Dat kan! Wij hebben veel ervaring met platformen als WordPress, WooCommerce en Shopify. Staat jouw winkel op een ander platform? Geen probleem. Het migreren van je productcatalogus, bestellingen en klantgegevens behoren tot de mogelijkheden. Wij bouwen jouw webwinkel op een modern platform, zorgen ervoor dat jouw huisstijl wordt doorgevoerd en al jouw administratie op de juiste manier in je nieuwe winkel wordt neergezet. Zo kun jij ongehinderd doorgaan met ondernemen en staat je winkel niet stil.

Hoe behaal ik een hogere omzet met mijn webshop

Een goede webwinkel is snel, kent een duidelijke navigatie en is natuurlijk goed vindbaar. Dit doe je mede door het verwerken van de juiste keywords, maar gebeurt voor een heel groot deel ook door goede marketing! Zonder goede reclame wordt het steeds moeilijker om jouw product online aan de man te brengen. De concurrentie wordt simpelweg steeds groter. Even een “winkeltje” openen zit er vandaag de dag niet meer in. Denk dus goed na over hoe jij jouw winkel wilt promoten.

Is een webshop beheren een tijdrovend proces

Ja, net zoals het beheren van een reguliere winkel kost het onderhouden van een online winkel een hoop tijd en energie. Denk aan het updaten, optimaliseren en analyseren van gegevens, de administratie, catalogusbeheer, klantenservice, voorraadbeheer, de boekhouding en ga zo maar door. Nu is het voordeel van een webwinkel dat veel zaken geautomatiseerd kunnen worden. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de juiste instellingen en hoe houd ik overzicht? Deze vragen en veel andere zaken kunnen worden overgenomen door je te abonneren op één van onze shop managers. Zo zorgen wij er achter de schermen voor dat alles goed blijft draaien zodat jij ongehinderd door kunt gaan met ondernemen.

Welk platform is het beste voor mijn webwinkel

Wij werken zelf het liefst met een combinatie van WordPress en WooCommerce of een Shopify store. Beide platformen kennen hun eigen sterke en zwakke punten, maar zijn fundamenteel zo goed dat wij je kunnen garanderen dat iedereen die ooit iets online heeft besteld minimaal één keer een product heeft aangeschaft bij een winkel die deze platformen gebruikt. Shopify en WooCommerce zijn razend populair en in de basis al super compleet. Jij wilt een betaalbare webshop? Dan ben je bij Plan B Design aan het juiste adres.