testimonial video laten maken

Wat is een testimonial video

In een testimonial video (review video) delen klanten hun ervaringen met jouw merk of product. Ze vertellen aan de hand van een persoonlijke ervaring de positieve inpact die jouw product of dienst op hun leven of situatie heeft bijgedragen. Een testimonial creeert een positief effect en bevestigt de kwaliteit van jouw bedrijf. Het roept een aangenaam gevoel bij de kijker op en draagt bij aan het converteren van nieuwe klanten.

Geef een mening een gezicht

Een testimonial video word in de meeste gevallen op één locatie opgenomen en is vaak in één draaidag te realiseren. Het zijn veelal korte video’s van max. 1 min. Het doel van de video is om een geschreven review om te zetten naar een visueel krachtig verhaal. De video is vervolgens in zijn geheel op je website te gebruiken maar kan ook in losse elementen geleverd worden zodat deze op social media of andere digitale marketing kanalen te gebruiken is.

Creëer social proof

Het voornaamste doel van een testimonial video is het creëren van social proof. Social proof betekend eigenlijk bewijs. Sociaal bewijs is een sociaal fenomeen waarbij een kijker zeer veel waarde hecht aan de acties van een ander. Dit biedt een stukje comfort, gemak en zekerheid. Om een kijker te laten converteren zijn bovenstaande eigenschappen van grote waarden. Een kijker omzetten tot klant doe je met een testimonial video.

Van platte tekst naar waardevol verhaal

Wij filmen een testimonial video in twee delen. Het eerste deel is het interview. Wij filmen de klant op locatie en stellen van te voren een vragenlijst samen. Het tweede deel is het verhaal. Door het verhaal van de persoon in kwestie te visualiseren neem je de kijker mee op reis in de ervaring van deze persoon. Zo ziet de kijker direct hoe de werkzaamheden of producten van het bedrijf er uit zien en welke situatie de ondervraagde schetst. Zo vang je in één draaidag twee vliegen in één klap.

Weet je niet zeker of jij toe bent aan een nieuwe video? Vraag dan de gratis website check aan.

Hoe gaan wij te werk

$
"

Brainstormen

Welke klant wil je benaderen en wat wil je met de video overbrengen?

Voorbereiding

De juiste locatie word geboekt en er word een vragenlijst opgesteld.

Productie

Een vakkundige filmcrew komt bij jou op locatie langs en legt alles vast.

Post productie

Een eerste versie word opgeleverd waar feedback op gegeven kan worden.

Een testimonial video creëert social proof en laat de kwaliteit van jouw merk en betrouwbaarheid van je bedrijf zien

Wil jij graag een testimonial video laten maken? Stuur je bericht.

“Een testimonial video maakt van kijkers nieuwe klanten.”