teksten laten schrijven

Goede copywriting brengt de boodschap echt over

Het correct schrijven van de juiste copy kan een bijzonder lastige taak zijn. Wat wil je precies vertellen? Klopt de toon van je verhaal wel? Kies je voor je en jij of houdt je het liever formeel? Dit zijn een paar simpele voorbeelden die hele grote gevolgen kunnen hebben. Het schrijven van goede copy die ook nog eens taalkundig correct in elkaar steekt houdt op zijn minst rekening met de volgende vier begrippen: de copy bezit de juiste keywords (zoektermen), houdt rekening met het doel van de inhoud, bestaat uit tenminste zo’n 400 woorden en is uiteraard opgebouwd in correct Nederlands zonder taal-, type- of spellingsfouten. En ja, het lijkt zo makkelijk… maar de praktijk leert ons dat de meeste mensen en bedrijven hier geen kaas van gegeten hebben. 

Expertise en story telling

Bij Plan B Design typen we ons iedere dag de blaren op de vingers en hebben we diverse partnerschappen met verschillende taalgoeroes en eindredacteuren gesloten. Samen met hen zorgen wij ervoor dat alle teksten die uit onze creative breintjes komen voldoen aan eerder genoemde omschrijvingen. Goede copy verteld op de juiste manier een verhaal. Dit verhaal is uit meerdere elementen opgebouwd. Als eerste expertise. De expertise van de onderneming is namelijk leidend. Wat er word geschreven moet feitelijk correct zijn. Het tweede is techniek. Marketing en SEO technisch moeten de teksten aansluiten op de manier waarop mensen informatie vergaren. En last but not least: story telling. Als een tekst niet aanspreekt kan het niet bijdragen aan een conversie.

Goed vindbaar en hoge conversie

Goede copy is één van de vele manieren waarop je jouw website goed onder de aandacht kan brengen. Het maakt deel uit van de zogenoemde Search Engine Optimalisation, ookwel SEO genoemd. In het kort betekend dit dat je ervoor zorgt dat je website optimaal is vormgegeven, van kwalitatieve content is voorzien en technisch goed presteerd. Hieroor kunnen zoekmachines als Google je website optimaal indexeren. Door een betere zoekmachine indexering staat jouw website op pagina één en misschien wel op nummer één! Dit betekend dat je website beter vindbaar is en meer verkeer trekt. Doordat het mogelijk is om door goede copy meer webverkeer te generen is de kans ook zeer aannemlijk dat je website een hogere conversie behaald. En dat is wat je wilt! Meer verkeer, meer klanten, meer omzet en meer plezier.

Wij denken dat er altijd ruimte voor verbetering is. Nieuwsgierig? Vraag dan de gratis website check aan.

Wil jij teksten laten schrijven die jouw onderneming laten opvallen? Stuur je bericht.

“Schrijven is een vak apart.”