marketing strategie laten maken

Een goede strategie staat garand voor groei

Een succesvolle marketing strategie is niet in één dag gemaakt. Er word goed gekeken welke marketing kanalen al benut moeten worden en kansen bieden. Er word een strategie samengesteld die in eerste instantie inhaakt op relatief kleine en haalbare doelen. Deze bescheiden successen worden vervolgens opgeschaald. Zo kunnen we er voor zorgen dat een anderneming meegroeid met de vraag naar een product of dienst, maar ook het aanbod in de hand kan houden. Een succesvolle marketing strategie biedt gelijdelijk aan goede resultaten.

De eerste drie maanden zijn voor de quick wins

Om met goede (online) marketing een vliegende start te kunnen maken word er vanuit ons in het eerste kwartaar de focus gelegd op de zogeheten “quick wins”. Dit zijn resultaten die snel te behalen zijn, of mogelijkheden die wellicht al in de pijplijn zaten aanpakken. Door deze doelen samen te behalen geeft het beide partijen een beter beeld van het bedrijf, de aanpak en de doelgroep. Op basis van het resultaat van deze ‘quick wins’ kunnen we de marketing verder uitbreiden en opschalen.

De opvolgende drie maanden staan voor groeiplanning

In de deze fase gaan we vooral aan de slag met groeiplanning. Deze fase, net als alle andere fasen, zijn van te voren in de marketing strategie opgenomen en in de eerste drie maanden getest. Op basis van de behaalde resultaten beschikken we nu over (nieuwe) inzichten die ons verder helpen de marketing strategie bij te schaven en uit te breiden. Zo onderscheiden we feiten en fabeltjes van elkaar en kunnen we verder werken aan het groeiplan.

Na een succesvolle strategie is het een kwestie van volhouden

Na het eerste jaar is er een succesvolle basis opgeleverd. In het tweede jaar worden er èchte successen behaalt. Daarna is het een kwestie van volhouden. De beste manier om dit te doen is om zo frequent mogelijk aanwezig te zijn op de gebruikte marketing kanalen. Laat op gepaste wijze zien waarom jij de voorkeur verdient t.ov. de concurrentie, behoudt je gun factor en verwen je volgers met visueel en informatief interessante content over je merk, product of dienst. Breid je following uit en betrek ze zo veel als je kunt bij jouw merk. Dan ben je goed bezig!

Wij denken dat er altijd ruimte voor verbetering is. Nieuwsgierig? Vraag dan de gratis website check aan.

Wil jij de online marketing van jouw onderneming outsourcen en een boost geven? Stuur je bericht.

“Goede marketing is dynamisch, flexibel en wendbaar. Evenals je bedrijf.”