Food- en eventfoto's laten maken

Maak mensen enthousiast over jouw horecagelegenheid of event

Zakelijke toepassingen: Social media, menukaart, visitekaartje, tickets, banners, posters, zakelijke website, online ads, in huis reclame, magazines…

Voorbeelden

Smaakvol, energiek en dinamisch

Binnen de algehele fotografie sector is food fotografie een hele bijzondere discipline. Hoewel bijna iedereen zich in recente jaren heeft gewaagd aan foodfotografie met behulp van applicaties als Instagram, vergt professionele fotografie van voedsel een rijke kennis, goede apparatuur en een professionele studio. Plan B Design beschikt over jaren lange ervaring in de zakelijke fotografie sector. Door de jaren heen hebben wij voornamelijk foto’s mogen schieten in opdracht van horeca gelegenheden. Voor restaurants, cafés en hotels is het ontzettend belangrijk zich visueel te kunnen uiten. Zij trekken namelijk gasten door te laten zien wat zij te bieden hebben. En wat kan een gast nu beter aantrekken om een bezoek aan een horeca gelegenheid te wagen dan het zien van een smaakvol gerecht, een excentrieke cocktail of dagverse producten in de handen van een chef-kok?
Onze fotograven beschikken over de juiste kennis en expertise die nodig zijn om alle soorten voedsel op de juiste manier in beeld te brengen. Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld online advertenties, social media posts en offline publicaties als menu kaarten, posters, abri/mupi reclamecampagnes en meer. Anders dan bijvoorbeeld bij de meeste vormen van productfotografie het geval is, wordt er bij foodfotografie zeer zelden gebruik gemaakt van een vlakke witte achtergrond. In plaats hiervan vervangen wij de rust die een egale achtergrond met zich mee brengt graag met de omgeving van het product zelf, dit kan zijn in de handen van een chef, op een tafel vol dagverse, kleurrijke producten of op terras buiten in de zon. De sfeer smaakt naar meer, daar gaat het om.

Een event organiseren kost veelal een hoop tijd en geld. Dit maakt het dus des te belangrijker het moment zorgvuldig vast te leggen. Laat de investering voor zich spreken en gebruik het juiste beeldmateriaal om dat ene moment nog lang na dat het is afgelopen te kunnen bespreken en promoten. Dit kan zowel om interne als externe communicatie gaan. Ieder event is anders. Soms kan het gepaard gaan met donkere ruimtes en intense verlichting. Een professionele eventfotograaf kan met de juiste apparatuur en kennis van zaken altijd de juiste plaatjes schieten. Een goede eventfotograaf weet wanneer hij de camera moet pakken en waar hij moet staan.
Kwalitatief beeldmateriaal is essentieel voor het trekken van de aandacht van jouw publiek. Organiseer je bijvoorbeeld een lokaal festival, of ander jaarlijks event dan is het belangrijk het beeldmateriaal van het jaar daarvoor in te zetten voor de promotie van het volgende event. Organiseert jouw bedrijf bijvoorbeeld workshops, talks, congressen of seminars? Dan is het belangrijk de passie van de spreker en de kwaliteit van de ruimte te laten zien. Jouw klanten komen namelijk om een specifieke reden naar een event, benadruk de high-lights en gebruik deze oogstrelende plaatjes om jouw boodschap te versterken. Wat mag je van ons verwachten? Afgezien van het type event manoeuvreren wij ons zo geruisloos en onopvallend mogelijk door jouw event heen. We leggen iedere hoek en kier haarscherp vast en zorgen ervoor dat jij na afloop een gigantische database hebt met beeld materiaal waarmee jij jouw event of aankomend event ideaal kunt promoten. Laat de foto’s voor zich spreken!

PBD_0100

PDB_0101

PBD_0102

Hé ondernemer,Leer zelf hoe jij jouw bedrijf kunt voorzien van meer online shine

Wil jij graag zelf meer leren over online marketing, hoe je zelf je website kunt onderhouden en hoe je nu het beste social media in kunt zetten voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor onze mailing. Wij versturen max. 12 keer per jaar een educatieve mail.