wij zijn goed in

Meeslepende teksten
marketing manager

Copy

Zonder de juiste tekst ben je nergens

Het correct schrijven van de juiste copy kan een bijzonder lastige taak zijn. Wat wil je precies vertellen? Klopt de toon van mijn verhaal wel? Ga ik je en jij gebruiken of misschien toch u? Dit zijn een paar simpele voorbeelden die hele grote gevolgen kunnen hebben. Het schrijven van goede copy, die ook nog eens SEO (Search Engine Optimalisation) technisch correct in elkaar steekt, houdt op zijn minst rekening met de volgende vier begrippen. De copy bezit de juiste keywords (zoektermen), houdt rekening met het doel van de inhoud, bestaat uit tenminste zo’n 400 woorden en is uiteraard opgebouwd in correct Nederlands zonder taal-, type- of spellingsfouten. En ja, het lijkt zo makkelijk… maar de praktijk leert ons dat de meeste mensen en bedrijven hier geen kaas van gegeten hebben. Bij Plan B Design typen we ons iedere dag de blaren op de vingers en hebben wij diverse partnerschappen met verschillende taalgoeroes en eindredacteuren gesloten. Samen met hen zorgen wij ervoor dat alle teksten die uit onze vingers komen voldoen aan bovenstaande omschrijvingen. Zo zorgen wij ervoor dat jouw “online shine” optimaal is en blijft.

SEA, Search Engine Advertising

SEA staat voor Search Engine Advertising, hiermee wordt simpelweg het betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Je herkent een geadverteerd zoekresultaat in bijvoorbeeld Google aan de kleine vetgedrukte “adv” tekst. De eerste 2 tot 4 zoekresultaten zijn veelal geadverteerde zoekresultaten. Het doel van online adverteren is het vindbaar maken van jouw dienst of product aan een specifieke doelgroep. Het verschil met SEO (Search Engine Optimalisation) is dat je voor SEA betaaldt om gevonden te worden en met SEO niet.

1

Tijd voor een bakkie

Want zonder (koffie van dure branded bonen) brandstof loopt onze motor niet!

2

Maak je wensen kenbaar

Wij inventariseren alle wensen en verwachtingen en komen met een waterdichte strategie

3

Plan op maat

Je wilt het van de daken schreeuwen? Wij leggen een plan op maat op tafel en maken het mogelijk

4

Achterover hangen

De eerste teksten zijn een feit! Wij gaan aan de slag en jij kan lekker doorgaan met ondernemen

Plan B

Veel gestelde vragen

Een aantal veel voorkomende vragen over copywriting vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Ons luisterend oor en een passende reactie krijg je altijd!

Waarom is de juiste tekst zo belangrijk?

Dat antwoord is heel simpel om twee redenen. Zonder tekst kun je geen verhaal vertellen en kun je niet gevonden worden. Zoekopdrachten worden uitgetypt en een zoekmachines proberen die “keywords” te matchen aan de online domeinen die hier het meest geschikt voor lijken. Heb jij (bijna) geen tekst en sluit het kleine beetje tekst dat je hebt niet aan op een groot deel van de zoekopdrachten, dan zullen jouw online domeinen als waardeloos beschouwd worden. Tekst is dus ontzettend belangrijk om jouw website werkbaar te houden.

Hoe bepalen jullie wat de juiste teksten zijn?

Allereerst gaan we samen met de ondernemer brainstormen. Het doel hiervan is om de persoon, het bedrijf, de dienst en het product zo goed mogelijk te leren kennen. Alle teksten moet namelijk aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de ondernemer. Vervolgens bieden wij onze klanten de mogelijkheid om een SEO zoekwoordenonderzoek te laten doen. Dit onderzoek gaat veel verder dan de simpele Google Analytics keyword planner. Met onze tool zien we niet alleen de moeilijkheidsgraad van het keyword, maar ook de ‘LPS’ (Link Profile Strength) van jouw website, jouw belangrijkste concurrenten in jouw ‘target area’ én de Google advertentie prijzen voor specifieke trefwoorden. Zo ben je dus van top tot teen voorzien van een gloednieuwe tekst met een persoonlijke touch, die ook nog eens optimaal scoort in alle zoekmachines.

Kan ik ook mijn eigen teksten schrijven?

Jazeker, bij Plan B Design houden we ervan om jouw als ondernemer te ontzorgen. Zo beschikken wij over de mogelijkheid om iedere tak van sport eigenhandig uit te voeren. Denk aan copywriting, fotografie, videografie, webdesign en allround marketing. Maar wil je liever zelf met een tekst aan de gang? Geen punt. Wij zorgen ervoor dat we jouw project technisch en optisch kant en klaar opleveren, het enige wat je dan dus nog hoeft te doen is ons de tekst opsturen, wij zorgen er vervolgens voor dat deze netjes wordt weergegeven.

Abonneer jezelf op één van onze marketing managers

Door jezelf te abonneren op één van onze marketing managers neem je bij jezelf en je werknemers in één klap veel zorgen en frustraties weg. Een marketing manager beheert jouw online domeinen, advertenties en social media kanalen. Jouw persoonlijke manager zorgt ervoor dat jouw marketing van top tot teen overzichtelijk in beeld wordt gebracht, geeft advies over het verhogen van conversies en staat je ook bij in het ontwerpen van bijvoorbeeld je huisstijl en schrijft doeltreffende copy voor diverse doeleinden. Dit en nog veel meer allemaal in één abonnement van 12 maanden.

Copy